top of page

Wat heeft de Morvan u te bieden ;

Het parc naturel régional du Morvan, het hart van de Bourgondië vindt u op zo’n 750 km van Utrecht. Het heuvelachtige landschap bestaat voor een groot deel uit kleinschalige weilanden met houtwallen en losse groepjes bomen of heesters, dichte loof- en naaldbossen, meren, vennetjes en traag stromende en bruisende beken en rivieren. Hier vindt u geen industrie, geen grote steden en geen vierbaanswegen. Het gebied is niet geschikt voor mensen die van veel vertier houden (uitgaan, winkelen en veel toerisme) maar wel voor liefhebbers van natuur en rust. U kunt hier nog echt genieten van rust en stilte.

De wandelaar komt in de Morvan goed aan zijn trekken en de heuvels van Bourgondië zijn een ideaal fietsgebied als u tenminste wat klimmersambitie heeft. Voor mountainbikes zijn er meer dan 2000 kilometer aan fietspaden uitgezet. 

De Morvan biedt volop gelegenheid om de natuur in te trekken of het nu gaat om het observeren van vogels, het genieten van flora, amfibieën, mossen, paddenstoelen of sterren. Ieder jaargetijde heeft zijn charme.

Voor liefhebbers van cultuur en historie is de Morvan een goede uitvalsbasis. Aan de randen van het gebied liggen gezellige stadjes waar kunstschatten van vele eeuwen bewaard zijn gebleven. Vézelay, Avallon, Autun, Nevers en Beaune zijn de moeite waard om te bezichtigen.

Tijdens de zomermaanden worden er tal van activiteiten georganiseerd. Ieder weekend is er wel ergens een rommelmarkt en er is een rijk aanbod aan festivals, markten en dorpsfeesten.

Er liggen bekende wijngebieden in de omgeving van de Morvan . Op ongeveer een uurtje rijden van uw vakantiehuis liggen: ten noorden de Chablisstreek, ten westen de Sancerre en de Pouilly’s en ten oosten de wijnstreek van de Bourgogne. Er zijn in die omgeving ook vele wijnhuizen te bezoeken waar u naar hartenlust kunt proeven welke wijn bij u past.

bottom of page